Konstrundan 2015 med Karin Thunberg och Rachel Tess

photo-165

Pressmeddelande

Rachel Tess i samarbete med Karin Thunberg, 3-5 april på MARC

How Long How Far är en koreografisk tolkning av monologen Hoppet (Jag ska måla mina naglar röda och slåss mot döden) av Karin Thunberg. Dansaren och koreografen Rachel Tess tar i sin tolkning av texten sig an den tidsrubbning monologen som format innebär. Hon dyker in i den värld av sinnesförnimmelser Thunbergs skrift väcker. Hur möter vi tiden i ett tillstånd mitt emellan? Vilken känsla har vi för början och slut? Vad finns mellan livet och döden och hur möter vi det med beslutsamhet, humor, rädsla, kärlek, passivitet, ilska och alla de odöpta känslor däremellan?

Lighting design/set design and choreographer by Rachel Tess

Kvällen bjuder på framförandet av How Long How Far (ca 35 min) samt studiosamtal med de medverkande efter framförandet, med dryck och tilltugg.

Tid:

3-5 april, kl 19:00-20:00

Plats:

Milvus Artistic Research Center (MARC) Gladeholm 1, 27735 Kivik

Biljetter:

Biljetter erhålls genom att sända e-post till info@milvusart.se med antal besökare och önskat datum. Pris 150 kr/st. Biljetter kan även köpas i dörren. Antal publikplatser är 40, förköp rekommenderas.

Presskontakt:

För pressbilder och information om föreställningen kontakta Rachel Tess rtess@rachelvtess.org
tel: 0046738269657

Karin Thunberg är journalist, författare och dramatiker, som under många år varit knuten till Svenska Dagbladet som reporter och kolumnist. Idag är hon frilansare.

2002 tilldelades hon Publicistklubbens Guldpennan ”för sin förmåga att förena det privata med det personliga och det politiska”. 2011 fick hon Region Blekinges kulturpris.

Bland verken kan nämnas ”Mellan köksfönstret och evigheten, om kärlek, vänskap och arbete”, ”En dag ska jag berätta om mamma” och ”En dag ska jag ta mig någon annanstans” (samtliga Brombergs förlag). Senaste pjäser: ”Felicia försvann” och ”Hoppet eller Jag ska måla mina naglar röda och slåss mot döden” på Stockholms Stadsteater 2014 och ”Innan jorden rämnar” på Uppsala stadsteater 2014.